Poio – Lær å lese

Poio
Poio
Developer: Unknown
Price: kr 199,00
‎Poio - Learn to Read
‎Poio - Learn to Read
Developer: Poio AS
Price: 199,00 kr
  • ‎Poio - Learn to Read Screenshot
  • ‎Poio - Learn to Read Screenshot
  • ‎Poio - Learn to Read Screenshot
  • ‎Poio - Learn to Read Screenshot
  • ‎Poio - Learn to Read Screenshot

Lesespillet Poio kombinerer tradisjonell pedagogikk, ny teknologi og lek til et verktøy som gjør mengdetrening gøy og skaper leseglede hos store og små. 

Spillet som gikk til topps i App Store etter lansering i 2017 er tatt i bruk av over 100.000 barn, og på mange av landets barneskoler.
Poio er utviklet i tett samarbeid med pedagoger. 90% av lærere som har testet Poio i skolen vil anbefale lesespillet til sine kollegaer.

Spillet er laget på barnas premisser. Når de har det gøy skaper det egen motivasjon til å lære bokstaver, lyder og ord. 
Lesespillet Poio passer best for 4-9 åringer, men tilpasser seg barnets eget nivå og tempo. Poio kan derfor brukes av alle som skal begynne å lære å lese, eller allerede har begynt de første stegene mot å knekke lesekoden.

Hva går spillet ut på?

Barna styrer leslingene, de søte figurene som spiser vokaler gjennom ulike verdener og samler bokstaver og ord som settes sammen til et eventyr. Barna får stadig mer utfordrende leseoppgaver, og målet er å lese den 300 ord lange eventyrboken på egenhånd!

Spillet er delt opp i fire deler: 

Sugerørøya hvor barna navigerer seg rundt i spillet, og plukker opp ord de har funnet i skogen og lærer seg å stave disse. 

Skogen hvor barna leter etter riktige vokaler til Leslingene (figurene), finner ord til boka, setter sammen bokstavbobler og lærer seg å tegne bokstavene i ulike oppgaver. Gjennom denne reisen får de hyppig repetisjon av bokstavlydene og ordene.

Eventyrboka hvor ordene som barna har funnet og satt sammen etter hvert former en historie. Her kan de lese historien selv, og få setningene lest opp for dem. I denne boken finner de også oversikt over hvilke Leslinger de har funnet til nå og deres forskjellige egenskaper. 

Husene til hver av Leslingene dukker opp som gevinster etter hvert som barna kommer videre i spillet, og gir de et avbrekk fra treningen. Her kan de bruke gullmyntene de vinner gjennom oppgavene på møbler og pynt, samtidig som de får opp stavelsene på dagligdagse gjenstander.