Kubbe lager skyggeteater

‎Kubbe lager skyggeteater
‎Kubbe lager skyggeteater
  • ‎Kubbe lager skyggeteater Screenshot
  • ‎Kubbe lager skyggeteater Screenshot
  • ‎Kubbe lager skyggeteater Screenshot
  • ‎Kubbe lager skyggeteater Screenshot
  • ‎Kubbe lager skyggeteater Screenshot

* Kåret til Årets vakreste digitale bok på «Årets vakreste bøker» 2013.

«Endelig en skikkelig barnebokapp!» skriver Dagbladet 09/04 2013, «Her er fine, detaljerte illustrasjoner og masse humor. Men appen har mer å by på enn en papirbok. Oppslagene er uvanlig varierte og dynamiske, med tekst som popper opp på ulike steder ettersom den blir lest, illustrasjoner som flytter på seg, eller som trer fram i takt med fortellingen, og mye animasjon. (…) Så ambisiøse og gjennomførte barnebokapper som denne vokser ikke på trær.»

———

Kubbe og bestemor er ute på tur, da Kubbe plutselig oppdager sin egen skygge. Etter å ha kommet over den første fortvilelsen over dette, forklarer Bestemor ham om skygger og skyggeteater, og Kubbe bestemmer seg for å sette opp en skyggeteaterforestilling i skogen.

I denne digitale barneboka er det både interaktivitet og animasjoner, musikk og en historie som barna blir glad i. Hvis noe i boka blinker eller beveger seg, kan barna trykke på det og se hva som skjer.

Kubbe-figuren har gått sin seiersgang internasjonalt, og historien er blant annet utgitt i Frankrike, Japan og KIna.

Forfatter og illustratør er Åshild Kanstad Johnsen.